категорії: блоґ-запис

Пригоди DVA в Україні: після двох концертів

теґи: два

DVA у Львові У DVA в Україні графік шалений. Щодня – переїзд і концерт, сон і знову спочатку. Всього відбулося вже два виступи – у Вінниці та Львові.

  Їх враження від України – «це супер!!» Коли ми їхали з Вінниці до Львова, вони запитували: «А у Львові такі ж хороші люди, як у Вінниці?»  

Слухачі ж просто шаленіють від їх драйву. Естонський хіп-хоп, латвійське техно, фінська дискотека – все це DVA відтворює неймовірно точно, ще й домішуючи туди фолк нації, якої не існує. Але найпопулярнішим є пісня, яку неможливо записати. Це «Механический туман» – русскоє тєхно. Після концерту відвідувачі намагались знайти диск з цією піснею, але її дійсно неможливо записати. Таке – може дійсно звучати – лише на концерті.  

DVA у Львові

З Вінниці до Львова шлях був туманний і сніжно-дощовий. Їхати було важко, ДАЇшників – як грибів, але на диво – жоден нас не спинив.   

Ми обмінювалися музикою, я вчив чехів як українською звертатись до публіки, в свою чергу висмикуючи з їх розмови якісь чеські словечка.  

Найпопулярніші питання до гостей, чомусь, у відвідувачів стосуються Радянського Союзу, тобто якогось спільного минулого. Вони не знають нічого про сучасну чеську культуру, рівно так само як чехи не відають нічого про українську, але тільки ми самі можемо виправити ці недоліки нашого інформаційного простору.